La Vila, el somni de l’estudi d’arquitectura RCR guanyador del Pritzker 2017, es fa realitat i ha estat presentat en la Biennal de Venècia

Imatge de l'article

Els fundadors de l’estudi d’arquitectura RCR Arquitectes han comprat una masia a la Vall de Bianya, a la comarca de La Garrotxa, per a crear La Vila; un centre de recerca i desenvolupament relacionat amb l’arquitectura i un punt de trobada oberta i transversal.

Aquest espai immers en plena exuberant naturalesa, entre alzines i roures de la idíl·lica comarca volcànica de La Garrotxa, està concebut per a anar un pas més enllà en la seva forma d’entendre l’arquitectura.

Situat en un minúscul poble de la Vall de Bianya, aquesta finca de 135 hectàrees que albergarà el centre de recerca, té la vocació de ser un espai en blanc en el qual trobi un equilibri, el tangible, l’intangible i el virtual, al qual aniran donant forma conforme es vagin assentant en l’espai, en una forma deliberada d’adaptar el seu ús per a estar en continu procés de canvi i evolució.

La intenció d’aquest projecte, que ha estat presentat en el pavelló català de la Biennal de Venècia sota el títol ‘RCR. Somni i naturalesa‘ és experimentar l’arquitectura i la naturalesa relacionant-se amb l’entorn a partir del contacte amb l’aigua, la terra, la fusta i el bosc.